Tower Ten (WTC)

Plaatsnaam: Amsterdam

Opdrachtgever: CBRE Investement Management

Aannemer: Ballast Nedam

Toegepast materieel: PERI

Looptijd:

Oplevering:

In opdracht van CBRE Investment Management bouwt aannemer Ballast Nedam aan het uitbreidings- en renovatieproject Tower Ten, onderdeel van het WTC Amsterdam. Omdat er bovenop en vlak naast bestaande bebouwing gewerkt wordt, is het een behoorlijk complexe opgave.

Voor de arbeid en huur van toegepast steiger- en ondersteuningsmaterieel op dit project, zocht Ballast Nedam één partij. Bij dit flinke bouwproject is materiaal van PERI ingezet. Vaste partners STECON en PERI trokken samen op en hebben op het gebied van engineering slimme oplossingen voor de projectspecifieke uitdagingen bedacht. Zo is het PERI UP steigersysteem in meerdere varianten toegepast.

STECON bouwde bij de entree een werksteiger met intern verwerkte ladderopgang, voor de werkzaamheden aan de glazen koepel. Verder is er een ondersteuningssteiger gebouwd die als bevoorradingsplatform dient. Met de gerealiseerde hangsteigers kon er van niveau 0 naar 23 gebouwd worden. Met de gebouwde ruimtesteigers kon er op een groot oppervlak op hoogte veilig gewerkt worden. Op plaatsen waar geen gevelsteiger geplaats kon worden, heeft STECON een werkplatform gebouwd dat naar buiten en binnen gerold kan worden. De uitkragende werksteiger is een veilige werkplek voor de gevelbouwers die de façade aanbrengen. Bij de staalconstructie en bij de doorstempeling van de verdiepingsvloer, heeft STECON gebruikt gemaakt van stempels, met maatvoering in de spindels.

Tijdens de engineering is er veel rekening gehouden met de veiligheid van de constructie en de mensen die er moeten werken. Zowel bij het opbouwen van de constructie, als tijdens de werkzaamheden bij de bouw op de constructie, maar ook bij het afbreken ervan. Het is mooi om te zien hoe er met behulp van een veelzijdig steigersysteem en de juiste expertise in engineering, gecombineerd met een optimale samenwerking efficiënte en kostenbesparende oplossingen kunnen worden bedacht bij een grootschalig complex project als dit.

//stecon.nl/wp-content/uploads/2022/02/logo-Stecon-wit_extrasmall.png

Met STECON als partner ben je verzekerd van een projectspecifiek, passend advies, de juiste engineering, een oplossingsgerichte aanpak en een vakkundige uitvoering.
Het totaalplaatje dus!

//stecon.nl/wp-content/uploads/2022/02/vca-scl-nsa.png

Stuttgartstraat 18
3047 AS  Rotterdam

+31 (0)10 30 31 369
info@stecon.nl

KvK 75998084
BTW NL.8604.73.120.B.01


COPYRIGHT 2022 STECON BV  |  disclaimer  |  privacybeleid  |  algemene voorwaarden