AWZI - Afvalwaterzuivering Zwanenburg

Plaatsnaam:
Zwanenburg

Opdrachtgever project:
Het hoogheemraadschap Rijnland

Aannemerscombinatie:
Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter &dros, RWB Water en TAUW Nederland

Opdrachtgever STECON:
Mobilis TBI

Toegepast materieel:
Hünnebeck

Looptijd project:
2022-2025

Oplevering:
maart 2025

In opdracht van Hoogheemraadschap van Rijnland voert de Water Zuiveringen Alliantie (WZA) -een vaste samenwerking tussen Mobilis, Croonwolder&dros, RWB Water en TAUW Nederland- de renovatie en uitbreiding van Afvalwaterzuivering Zwanenburg uit. STECON werkt in samenwerking met Hünnebeck en in opdracht van Mobilis TBI aan dit project.

De verbouwing wordt naar verwachting in maart 2025 afgerond, waarna de zuivering in Zwanenburg haar capaciteit heeft verdubbeld.

Goed afstemmen en nauw samenwerken
Uitdaging bij dit project is dat het zuiveren door moet gaan tijdens de verbouwing. Daarnaast is het van groot belang dat alle stappen haarfijn op elkaar aansluiten. Kwestie van goed afstemmen en nauw samenwerken dus!

Ondersteuningsconstructies
Bij dit project bouwen we ondersteuningsconstructies met het GASS-systeem van Hünnebeck ten behoeve van nabezinktank 7, het ontvangstwerk en retoursubgemaal 3. GASS is een lichtgewicht aluminium ondersteuningssysteem met een hoge draagcapaciteit, dat eenvoudig is in gebruik, snel overeind te zetten is en gebruik maakt van een beperkt aantal onderdelen. Verder monteren we CupLock vlechtsteigers en een grote hoeveelheid trappentorens. Daarnaast hebben we het innovatieve ST 60  ondersteuningssysteem gebouwd ten behoeve van de hoge goot. De ST 60 ondersteuningstorens onderscheiden zich door een hoge draagkracht en lichtgewicht onderdelen die veilig, ergonomisch en effectief te (de)monteren zijn. Er kan zonder harnas gebouwd worden, omdat er achter een leuning gewerkt wordt. Hierdoor kan er sneller gewerkt worden zonder concessies te doen aan de veiligheid! Door het ST 60-torensysteem te combineren met CupLock ontstaat een optimaal resultaat. Naast deze ondersteuningssystemen heeft het team van STECON ook de montage en demontage van de horizontale bekisting uitgevoerd.

Hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid
Mobilis stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het werk en aan de veiligheid. Zaken die voor STECON als vanzelfsprekend zijn en die we bij eerdere werken al aan Mobilis hebben bewezen.

//stecon.nl/wp-content/uploads/2022/02/logo-Stecon-wit_extrasmall.png

Met STECON als partner ben je verzekerd van een projectspecifiek, passend advies, de juiste engineering, een oplossingsgerichte aanpak en een vakkundige uitvoering.
Het totaalplaatje dus!

//stecon.nl/wp-content/uploads/2022/02/vca-scl-nsa.png

Stuttgartstraat 18
3047 AS  Rotterdam

+31 (0)10 30 31 369
info@stecon.nl

KvK 75998084
BTW NL.8604.73.120.B.01


COPYRIGHT 2022 STECON BV  |  disclaimer  |  privacybeleid  |  algemene voorwaarden